thea-rentenaar-consultant-coach-basisonderwijs


De TRIA Onderwijsaanpak

Met meer kennis over jezelf, wordt het onderwijs beter!

Met de 3 TRIA Onderwijspijlers blijf je staan

Pijler 1: van A naar je Bewust Leidinggeven

Je leert jezelf en je stress kennen, o. a. door een lichaamsscan. 

Je ontdekt hoe dat komt en waardoor je handelen bepaald wordt.  

Vanuit dat bewustzijn leer je adequaat handelen in het emotionele onderwijsveld.  

Pijler 2: van A naar Beter Onderwijs

Je leert vanuit een gewenste situatie, die je met je team hebt geformuleerd naar het nu tekijken. Dan leer je een plan maken voor de bovenstroom: van A naar Beter, de doelen: vanuit ambitie, hoge verwachtingen en toekomstgericht. Maar ook voor de onderstroom: het loslaten, omgaan met angsten, niet weten, het experimenteren. Dan stel je doelen: wat eerst, wat dan en je maakt een smart-plan, uitvoering in je jaarplanning. Je formuleert je eigen leerpunten vanuit wat je weet over jezelf (pijler 1). Drie keer per jaar evalueer je het plan met je team én analyseert waarom het is zoals het is! Vandaaruit stel je bij en gaat verder. Je borgt de bereikte kwaliteit systematisch en werkt voortaan cyclisch! Jouw kwaliteiten bepalen het succes en je gebruikt de talenten van je team. In de onderstroom vind je je uitdaging!

Pijler 3: van A naar Bekwaam Communiceren

Bekwaam communiceren betekent Vreedzaam communiceren vanuit: ik ben oké - jij bent oké. Het kenmerk van vreedzaam communiceren is: je gaat uit wat feitelijk waargenomen is, je benoemt je gevoel, je wensen en behoeften en stemt af op de ander. Die afstemming verfijn je door de talenten en energieën van de ander af te leren lezen uit de verschijning. Zo  leer je gelaatkundig te kijken en kennis te krijgen over jezelf en de ander. Er gaat een wereld voor je open ! 

De TRIA aanpak is verrassend, opent deuren en je gaat laag voor laag dieper, tot je diepste kern

Directeuren over de TRIA aanpak

Niet altijd makkelijk om zo naar jezelf te kijken. Een must echter als je je taak goed uit wilt voeren!

Wouter Sommers
De Bosbeekschool

Een kanjer! Zo fijn om met haar te werken; ze heeft zoveel ervaring! Ik vertrouw haar blind!

Ellen Koops

OMS Amsterdam

Deze masterclass laat jou letterlijk en figuurlijk een kijkje in jouw binnenste nemen en versterkt het 'master' worden van je eigen leven, in privé en werk.

Ingeborg v.d.Meulen

Louis Bouwmeesterschool

Een grote verandering in jezelf en 

in je school in gang zetten?

In een half jaar tijd weet je wie je echt bent, wat je invloed is en wat je moet doen om jezelf en je school krachtig neer te zetten.