Platform voor persoonlijke ontwikkeling: gezocht en gevonden!
31 juli 2018 

Platform voor persoonlijke ontwikkeling: gezocht en gevonden!

In de school van 2032 wordt persoonlijke ontwikkeling opgenomen in het curriculum.  “Help” dacht ik, ‘dat moeten leraren begeleiden, die zich niet bewust zijn van wie ze zelf zijn?! Nu meteen starten met scholing en bijscholing dus, anders lopen we weer achter de feiten aan, zoals dat al 50 jaar gebeurt! Ik heb ideeën en waar leg ik ze neer?’ De PO-Raad aangeschreven: geen reactie. De inspectie vond: ‘Wij gaan hier niet over’. Arie Slob is op afstand van de scholen bezig met overleven. Pabo’s krijgen het druk met zij-instromers. En binnen Curriculum.nu is persoonlijke ontwikkeling niet te vinden (of onder de noemer Mens en Maatschappij?).

Mijn bonusdochter gaf helderheid: “Creëer zelf een platform, ga niet zitten wachten op anderen. Kom in actie, initieer activiteiten, maak mensen enthousiast. Jij kent het onderwijs als geen ander en weet wat nodig is én je hebt een aanpak!” Mijn kapster adviseerde een leerboek te maken van mijn huidige boek HET LIGT AAN JOU, want jij doet ertoe!

Het platform voor persoonlijke ontwikkeling is er dus onder de naam: Tria-Onderwijsaanpak. Mijn overtuiging is dat met de kracht van geïnspireerde mensen het lukt het onderwijs af te stemmen op wat de leerlingen nodig hebben.

Verbeter de wereld en begin bij jezelf én denk als Pippi Langkous:  foto van bordje uit mijn boek

Over de schrijver
Bonusdochter
Door

Bonusdochter

op 07 Feb 2019

Jaaaaaaaa Thea, inderdaad! You walk your talk: het ligt aan JOU! :-) Supertof dat je nu zelf het platform hebt gecreëerd wat gaat over persoonlijke ontwikkeling voor directeuren en onderwijzend personeel.

Reactie plaatsen